Van garage naar keuken

Voor deze familie was ik al eerder aan de slag geweest. Ze kochten een ander huis en nodigden me uit om alle werkzaamheden in het huis te verrichten: isolatie zolder, alle installatiewerk, verwijderen van dragende muren met als meest aansprekende klus het ombouwen van de garage naar een grote keuken.

Naar interieuradvies

Ze wilden wat anders, maar wat?? Een interieuradviseuse werd aangetrokken en die creëerde op basis van oud en nieuw een plan. De bestaande kast werd voorzien van laden van blauw MDF, een van de wanden in de kamer kreeg een blauwe MDF-strook en er werd een audiokastje gemaakt van dit materiaal.

Elektriciteit

Stel u heeft een woning, die gebouwd is in de jaren zeventig. U wilt graag een nieuwe keuken, die voorzien is van alle toeters en bellen, die deze moderne tijd biedt: een magnetron, een oven, een afwasmachine, een quooker, een inductieplaat met een bakplaat op gas.
Uw woning is daar standaard niet op toegerust. De water-, gas- en elektriciteitsleidingen zullen moeten worden verlegd en de riolering aangepast. Maar het belangrijkste: voor al die elektrische apparaten zullen er voorzieningen moeten worden getroffen in de meterkast, want u heeft meer stroom nodig en de installatie moet aan de regelgeving voldoen.

Wastafels

Het aanbod van wastafels en wasbakken is heel divers. Het kan een uitstort-gootsteen zijn, een fonteintje in de wc, of iets moois voor in de badkamer. Duur of goedkoop, nieuw of oud. Heeft u een commode, die u perfect vindt voor in uw badkamer, er is altijd wel een wasbak te vinden, die er op past.

Herstel parketvloer

Er moest een wandje verwijderd worden, waarna de parketvloer een aanvulling nodig had.

Tegelwerk

Tegelwerk is erg belangrijk voor een keuken, wc, badkamer of vloer. Daaraan kun je echt de kwaliteit van het werk afzien.

Verwarming

Het begint natuurlijk met de verwarmingsketel zelf, maar misschien hangt die op een plaats, waardoor die mooie badkamer minder mooi wordt en wil je er een kast omheen.
Je kunt ook de ruimte verfraaien met een decor-radiotor of een oplossing krijgen voor de keuken waar geen ruimte voor een radiator is. In dit laatste geval is een zgn. kickspace geplaatst.

Voor buiten

Een steiger, een balkon, een schuurtje, een veranda, een bank…?
Je kunt het zo gek niet bedenken, of Ron is er wel voor in.

Haar wens was beschut te kunnen zitten, onder een robuust, maar licht doorlatende overkapping, met een lekkere luie trap ervoor. Zonder leuning, die neem je pas als je oud bent… (ze is 84 jaar).
Later kwam er een poes bij haar wonen, waarvoor maatregelen getroffen moesten worden: de veranda werd afgeschermd met gaas en de poes kreeg een eigen ingang.

Ronald wordt graag uitgedaagd. Jacqueline, zijn vrouw, wordt er wel eens gek van. Als ze iets nieuws wil in huis, zegt hij steevast: dan kunnen we zelf maken. Dat is ook zo, maar soms duurt het wel wat lang. Er is natuurlijk altijd wel een klant die voorgaat (en terecht).

Dakwerk

Er is bijna niks zo vervelend als lekkage; het probleem is vaak te vinden, waar het vandaan komt. Maar een goede loodgieter lukt dat over het algemeen wel. Lekkage voorkomen begint met regelmatig onderhoud.

Of het nou het ouderwetse bitumen is, of het nieuwerwetse EPDM, Ronald kan het maken en zorgt ook voor het zinkwerk of PVC hemelwaterafvoer.

Keukens

Ook bij de keukens geldt: wat zijn uw wensen. Ron-totaal maakt het voor u en wordt graag uitgedaagd tot niet-alledaagse uitvoering.
Voor zijn eigen keuken was de basis van Ikea, kwam het blad uit een oude varkensschuur en werden de pompkraan en handgrepen gevonden via Marktplaats.
De zonnige gele keuken werd volledig handgemaakt op Bonaire en voorzien van een betonnen aanrechtblad waaraan een kleurtje werd toegevoegd (beetje heftig) en een zijwandje beplakt met stukjes koraal.